Kalas

Tjugonde december och min fina Vili fyller 25! Han jobbar och jag är ledig så jag har haft hela dagen på mig att fixa och trixa inför ikväll. Tänkte bjuda på rostbiff av ren, ungsrostade rödbetor och en jäkla god sås på svärmors kantareller. Sen fuskade jag lite och köpte bullar på bageriet i byn, det där med bakning lyckas jag inte alltid så bra med. Så jag ska väl helt enkelt sätta igång med maten och se till så bastun är varm när födelsedagsbarnet kommer hem. Och jag knappt bärga mig tills han öppnar sitt paket, tror inte han har nån aning vad jag hittat på! Fortsättning följer... 
 
 
PUSS!

Vackra sommarnatt

Ledig förmiddag innebär många koppar kaffe framför "Så mycket bättre". Extra rörd idag eftersom jag kollade avsnittet där artisterna hyllar den nyligt bortgågna Sven-Erik Magnussons låtar. Jag kan inte säga att jag är något stort fan av Sven-Ingvars, men att det finns otroligt mycket fina låttexter i deras repertoar kan nog ingen ta ifrån dem. Den här texten rörde mig extra mycket och Tomas Andresson Wij sjöng den så vackert. 
 
Det är lagom kallt att andas
Det är lagom varmt att leva
Genom daggen kan jag följa dina spår
.....
När solen färgar juninatten
Och när sången och musiken dansat ut
Det är stunder som man borde ta till vara
Och ha kvar som ett täcke under vinterkalla dar
 
Helt fantastisk text som fick mig att drömma mig tillbaka till varma sommarnätter när det känns som att man kan vara vaken för evigt och midnattssolen skiner sådär som den bara kan uppe hos oss i Tornedalen.
 
 
Men nu är det inte sommar och jag njuter av vår vackra vinter också. Låten fick mig bara att bli så nostalgisk, tänk att vi bor såhär fint. Det är banne mig magiskt både sommar och vinter. 
 
Puss och kram! <3

Vill släppa taget

Känns inte så bra just nu. Eller i just denna stund mår jag bra, nu när jag får ha en ledig förmiddag och titta på "Så mycket bättre" och dricka kaffe i lugn och ro. Men sen när jag ska till jobbet kommer ångesten igen. Det är nämligen kaosartat nu med de nya kollegorna på jobbet och svårt att leverera samma kvalité på maten som vi annars gör. Och ett problem för mig är att jag bryr mig alldeles för mycket. Jag kan liksom inte släppa jobbet när jag går hem utan tänker istället på hur morgondagen kommer vara, om gästerna kommer få vänta länge på mat, om jag kommer hinna preppa all mat som behövs, om jag kommer kunna sova utan att drömma om beställningslistor och matlagning... Jag måste försöka bli bättre. Kommer bara må sämre annars. Men jag vet inte riktigt hur man gör. Hur man släpper jobbet, hur man blir lite mindre brydd och mindre engagerad. Och egentligen borde det ju vara en bra egenskap, att man känner ansvar och bryr sig, men just nu vill jag bara lära mig att släppa taget lite. Sen får jag bara hålla tummarna på att allt går lättare när alla nya kollegor blir varma i kläderna, önskar bara att det kunde gå lite fortare.
 
 
Puss på er som tittar in här <3