Hej så länge hyttan

Nästan fyra månader har rullat förbi i Hyttan och nu sitter jag på Arlanda påväg hemåt. Tack för en finfin höst alla underbara, vi ses 2014!
 
 
Nästa hållplats, Umeå!
 
 

AN EPIC ADVENTURE

Suttit och pysslat med dessa collage senaste dagarna, gissa om man längtar tillbaka.. Titta och njut av vår episka Europaresa vi gjorde i våras! Prepare to be jealous.
 
 Berlin, första stoppet på resan. Staden imponerade oss med vackra byggnader, den färgglada muren, god mat, roligt uteliv, grymt bra väder och sjukt billig öl. 
     
 I Frankfurt fick vi äntligen träffa våra tyska aussievänner igen! Vi var på studentparty och tappade bort varandra, i en trädpark och utmanade våran höjdskräck samt åt bratwurst och BBQ med hela goa gänget.
    
 Blev ett stopp på några timmar i Köln för kinabuffé och en snabb stadsvandring. 
      
 Romantikens stad bjöd på en riktigt häftig show på Molin Rouge och en ganska så imponerande utsikt från Eiffeltornet. Vi åt crépes och bara mådde toppen, man kan väl inte göra annat med all vacker gammal arkitektur runt omkring.
      
 Trots regnet, i det vi trodde skulle vara vårt solsemesterstopp, var det riktigt häftigt att titta till filmfestivalen i Cannes och se Emma Watson på röda mattan. Vi hann också med att testa på utelivet i Nice och se The Great Gatsby på bio, fin film det där.
           
 Rikemanslandet/staden Monaco skröt med sina glänsande båtar och sin stiliga vaktparad, och vi måste väl medge att det var jäkligt fint med den där utsikten uppifrån berget.
     
Lite besvikna när vi insåg att vårt vandrarhem låg utanför själva ön, men det var två fina dagar med god glass och många trånga gränder och gångar vi virrade runt i.
          
 Dagsstopp i Florens för en sjuk utsikt från Duomokatedralen och en helt underbar solnedgång. Vi kunde nog lugnt ha stannat längre.
     
 SCHTEEEK vid det där lutande tornet. Det ska va gött o leva! Vi hann även med en trerätters (eller var det kanske fem?) innan tåget skulle ta oss till Rom.
    
 Längsta vistelsen var i Rom med alla historiska platser att besöka. Colosseum, Fontana di Trevi och Vatikanstaten bland annat. Dessutom blev det mycket pasta och ett rejält partaj innan gänget skulle splittras. Maja hem till Pajala, Filip tillbaka till Tyskland och jag och Adam vidare till Schweiz.
          
Från Rom tog vi tåget till Pompeji över dagen, staden som begravdes av lava en gång i tiden. Där besökte vi bland annat ett av världens kanske äldsta bordeller, Maja blev såklart anställd direkt!
      
 Jag och Adam hamnade i chokladens och bergens land, Schweiz. Vi fick träffa sötaste Sara och besöka Calliers chokladfabrik. Härifrån visste vi inte riktigt vart vi skulle ta oss med efter mycket letande efter olika flyg och tågbiljetter hamnde vi i...
         
 ...Barcelona! Denna sjukt coola stad bjöd på allt möjligt från beachhäng med Jenni (som vi träffade innan i Nice) till ett besök på La Sagrada Familia och allt där emellan. Efter det var vi rätt nöjda med veckorna ute i Europa och bestämde oss för att åka hem. 
       
Som sagt, an epic adventure. Peace out!
3

Jul på skandal

Det blev minijulbord hemma hos oss på skandal igår. Janssons frestelse, barnjansson, älgbullar, köttbullar, prinskorv och rödbetssallad. Mums!
 
 
Från oss alla, till er alla, en riktigt god jul! 
 
Puss <3