Prags myter och legender

Blev fyra härliga dagar i Prag trots förkylning och helt galet heta dagar. Inte trodde jag att vi skulle jubla åt dagar med moln på himlen, men så har det varit både i Polen och Tjeckien. Det bästa med Prag var nog den guidade turen vi gick som handlade om Prags myter och legender. Vi fick bland annat veta att den mest fruktade varelsen bland tjeckiska barn är Vodník, en vattenman som kan dränka dig i badet eller på toan om du inte visar honom respekt eller om du inte sköter dig. Tänk att man berättar sånt för barn. Vi fick också höra om en man som blev levande begravd, en lerfigur som väcktes till liv och Tjeckiens mest älskade man som aldrig existerade. Nu väntar nya äventyr i Wien, bara 3 timmar till på tåget!

På slottsmuren med utsikt över hela Prag.

En trdelnìk med socker och kanel till lunch.

John Lennon Wall - för fred och kärlek.

Puss på er!

Hej Prag

Anlände Prag 06:40 i morse. Vi känner oss lagom trötta efter nattåget som varken var bekvämt eller tyst. Nu halvsover vi i receptionen på vårt nya hostel tills vi får checka in och ta ytterligare en powernap. Sen ut och se vad Tjeckien har att erbjuda! 

Den typ bästa pizzan någonsin. Hade inte suttit fel just nu. 

Hade <3

Zakopane

Kanske dax för ett inlägg. Hittils har vi hunnit med Berlin, Warszawa, Krakow och Zakopane. Skönt att stanna till på en mindre ort efter att ha sett tre storstäder efter varandra. Zakopane ligger precis intill Tatrabergen och är otroligt fint, ser  ut som jag tänker mig att Kanada ser ut. Just nu väntar vi på bussen som ska ta oss till Krakow och sen väntar nattåget till Prag. 

Helt galet vilka vyer! 

Puss o hej <3