I believe I can swim!

Var och simmade idag! :) Länge sen sist, det får inte bli sådär länge mellan varven. Det får inte.
Det är något speciellt med simning. Känslan man får av att flyta där på vattnet. Framförallt lugn men jag upplever även en så härlig självkänsla när jag tar mig fram där i bassängen. Det här är nått jag kan, någor jag är bra på, och det är så otroligt skönt att få känna den känslan ibland.

Fredag betyder hem. Känns alltid så skönt att få åka hem och veta att man inte behöver stiga upp och lämna sin kära by morgonen efter igen. Fredag betyder åxå film. Idag blir det nog "Duplex" eller "Oceans 11" :) 


"Det är hit man kommer när man kommer hem"
 
5

Mommo, jag älskar dig!

Var och hälsade på mommo igår :)

Hon får en alltid att skratta, och även den här gången har jag skrattat både åt henne och med henne. Det roligaste i helgen var när hon kom ifrån tv-rummet och ut i köket i full gång med något prat om vad hon hade att göra i veckan. Helt plötsligt stannar hon och står alldeles blickstilla med garnnystanet i högsta hugg, hennes ansiktuttryck, ni skulle ha sett det. Jag kunde verkligen inte hålla mig, det bara flög ur mig, ett enormt skratt. Hon stod kvar helt som i chock och så utbrast hon "halv tolv!" och det gjorde ju inte saken bättre. Jag bara skrattade och skrattade åt min kära mommo som stod mitt på köksgolvet och rablade en massa tider, javisst, för efter "halv tolv!" kom "men kvart i elva" och "kvart i tolv!". Jag förstår fortfarande inte vad de där tiderna hade med hennes prat att göra så det enda jag kan göra är att skratta, och jag fick med mig henne i mitt skrattanfall åxå ;)

Senare när vi satt och åt så körde hon sin vanliga namnvisa. För varje gång hon råkar glömma namnet på den hon ska säga något till, ni vet sådär som man gör, så börjar hon rabbla alla namn i släkten för att hitta det rätta. Den här gången blev det "Viktor, astrid, tomas... Elina!" XD hon äger min mommo, vad mer kan jag säga?

Hela tjocka släkten :) Översta raden från V: Bengt, pappa, tomas, jag, ella, outi, anki, tore, björn.  Nedersta raden från V: filip, johan, malin, mommo med viktor i famnen, pia, ingela och mamma.
Släkten!

Min filmskräck

Kollade "Inte utan min dotter" i morse, den va riktigt bra. Ännu mer gripande när man vet att den är verklighetsbaserad. Har ni inte sett den så gör det! :) 

Jag kunde se den även om den var från femton år, jag är väääldigt känslig annars. Får mardrömmar av vad som helst, fast jag kanske växer ur det, hoppas jag i alla fall. För typ fyra år sen, såg jag och vera ett avsnitt från sunset beach eller nå liknande på tv. Helt plösligt dyker en skit äcklig gumma fram bakom dörren i tv:n och både jag och vera hoppar till. Jag minns än idag hur gumman såg ut. Minns vad hon sa och hur panikslagen jag var, jag visste att min natt var förstörd. Jag hade rätt, jag kunde inte sova ordentligt på en vecka eftersom bilden av den rysliga tanten dök upp i huvudet om och om igen. Efter det blev jag mer försiktig med vad för filmer/program jag skulle se. Undrar hur jag skulle reagera om jag såg de där avsnittet igen? Skulle jag bli lika rädd? Skulle ja känna mig lika hjälplös, lika liten och i samma desperata behov av mamma och pappa? För desperat av trygghet var jag, ville vara mamma och pappa nära hela tiden...   

Det är åskväder i luften just nu och molnen täcker himlen, som nyss var upplyst av en het sol. Aja, det går väl över. Jag passade hur som helst på att ta lite "ego-bilder" medan solen sken ;) här har vi en.

 
Light up your face with gladness
Hide every trace of sadness
Although a tear may be ever so near
That's the time you must keep on trying
Smile what's the use of crying
You'll find that life is still worthwhile
If you just smile


Pusshej<3