Mot nya äventyr

Gjorde min sista dag på praktiken igår, var nog dessutom längsta passet då vi hade en stor invigning med mingel och sittande middag inne i Malmö. Känns sorgligt att jag gjort sista dan men samtidigt längtar jag efter vännerna och framförallt en sommar uppe i norr och ute på resande fot. Fixade mig dessutom ett jobb på restaurang Utblick på Luppioberget under juni, känns jättespännande! Bjuder på två bilder från gårdagen, slänger upp fler sen. 
 
Löjrom, creme fraiche och granskott, det behövs liksom inte mer än så.
   
Puss!

Småsmaker i storstan

Sista veckan på praktiken nu. Känns lite vemodigt men mest stressigt eftersom vi har två stora event i veckan plus att uppsatsen ska lämnas in senast söndag. Såhär i efterhand borde jag kanske inte ha tackat ja till att stanna en vecka extra på praktiken, hade varit ganska skönt med en hel vecka till plugg och flytt. Men å andra sidan ska det bli kul att vara med och göra vårens största event! Förra veckan var vi också ute på uppdrag, en invigning i Stockholm där vi serverade bubbel och några småsmaker. Bjuder på några bilder.
 
Blev en lång dag med start 04:30 och soluppgång över rapsfälten
   
Fröknäcke med blåmögel, rabarber och raps
     
Smakbordet
    
Grönskande balkonglådor med örtemulsion till dipp
   
Surdegsknäcke med rökt ren, pepparrot och picklad lök
    
Pöss och kram! <3

Så jävla bra

Helgen blev som väntat riktigt jävla bra. Fredag kväll mötte jag upp med gänget på Vigårda där vi tog några glas innan utgång på Trädgården. Där blev det allt från rundpingis (har aldrig spelat så dåligt i hela mitt liv) till knas i fotoautomaten. Fast beslutna om att det var sommar inledde vi sedan lördagskvällen på en parkbänk med utsikt över hela Stockholm innan vi hittade ett nytt favoritställe att dansa på, Slakthuset. Förutom detta har vi givetvis hunnit med timtals med fika och massa gos.


Adjöss för nu! <3