Mot götet!

Sitter på tåget till Göteborg efter en händelserik vecka i plugget. Dagens lektion var övning i eld, rök och grill vilket innebar en heldag vid brasan, kul och givetvis riktigt jäkla gott. Det blev bland annat sotad guacamole, enrisrökt sparris och helgrillad anka. I götet ska jag hälsa på mamma och moster och imorgon väntar trerätters middag i sann grythytteanda, det är nämligen min julklapp till mamma. 


Bara en timme till på tåget, PUSS! <3

Hemlängtan

Redan tillbaka! 
 
Pratade med finaste Adam tidigare idag och fick lite hemlängtan. Jag kanske skulle söka jobb uppe i norr i sommar... hinna fundera på vad jag vill göra sen, till hösten, i livet. 
 
Förra sommaren på hemmaplan va ju faktiskt väldigt fin. Vi badade nakna och bastade. Drack sangria och gick på Pride. Umgicks och skrattade. Bara sånt man blir glad av <3
 
Sov sött goingar!
1

Sista hösten

Länge sen jag bloggade men när kussen bloggar kan jag ju inte vara sämre. Inser att jag aldrig kom så långt på Eurotripen, men det får bli ett annat inlägg. Tänkte att jag kunde sammanfatta hösten lite, konstigt nog den sista hösten i Grythyttan. Känns väldigt sorgligt faktiskt.. men samtidigt helt underbart att det bara är drygt 3 månader tills jag tar examen! Nåväl, här kommer lite bilder från i höst.
 
Jag passade på att ta en och annan fotopromenad i hösthyttan.
 
 
 
Mina sambos åkte alla upp till mitt kära Tornedalen under halloween. Vi hann med Jupukka, renar, älgslakt, en sväng till Finland, galej på bykrogen och givetvis bastu och snöbad.
 
När kylan la sig även här nere i hyttan grottade vi in oss i den Akademiska Högtiden som varit vårt hjärtebarn under hela hösten och fram tills förra helgen när vi utförde den. Det är en stor bankettmiddag för Örebro Universitet som varje år anordnas av oss här i Grythyttan. Så glad att jag tillsammans med Henke och Freddy fick genomföra uppdraget som kökschef för eventet, helt sjukt häftigt. Men det har tagit tid, och många provlagningar.. här är bilder på några av rätterna vi serverade.
 
Sotad sill med sjögräsinkokt potatis, alger, dashi och rökig bäcklingemulsion. 
 
Rödbeta på rågbröd med balsamvinäger och lakritssalt.
 
Sotad lax med ärtkräm, vallmosot och ärtskott.
 
Gräddfil, blåbär, salt maräng, rågbröd och yoghurtpulver.
 
Tror jag nöjer mig där för den här gången men ska se till att blogga snart igen! Finns mycket mer att berätta om hösten. Men det tar vi då.
 
PÖSS! <3