Vietnam tvåtusentolv

I morse fick jag livstecken från kusin min som är ute i Asien och reser. De har precis kommit till Ho Chi Minh City i Vietnam och hon undrade om jag hade några tips på vad de skulle göra och se medan de är där. Började fundera på vad vi gjorde i Vietnam för 6 år sen och till en början kunde jag bara komma på resan genom Mekongdeltat och sol och bad i Nha Trang. Men ju längre jag funderade dök det upp massa små saker i huvudet. Exempelvis vattendocksteatern vi var på och en färgsprakande marknad mitt i Ho Chin Minh som var helt fullsmockad med allt från inlagda grönsaker till skor och smink. Efter att jag gett några tips till Ella var jag ju bara tvungen att leta fram min bärbara hårddisk med alla bilder från resan 2012. Så här kommer en återblick på Vietnam, det passar väl bra såhär i vintermörkret!
 
Turen på Mekong är det jag minns bäst och det som berörde mig mest. Vi såg mycket fattigdom och hårt arbetande människor som gjorde sitt bästa för att försörja familjen.
 
 
 
Vet inte riktigt vad hon plockade där på flodbotten, någon slags mussla kanske?

 
Jackfruit, helt sjukt stora frukter.
 
Vi bjöd på lite riskola till några sötsugna barn efter vägen.
 
 
Vad skulle våra livsmedelsinspektörer sagt om detta? 
 
Små företagare kryllade det av längs gatorna. 
 
Säkra ledningar...
 
Mobilpaus för konstaplarna. 
 
Ben Than Market. Helt klart värt ett besök!
 
 
Trafiken var nog den värsta jag varit med om. Kommer ihåg att vi vid ett tillfälle fick hjälp av en tant som ledde oss över vägen eftersom vi var alldeles för fega för att våga korsa. 
 
 Från Ho Chi Minh tog vi nattbuss till Nha Trang. Inte riktigt så skönt som Adam får det att se ut... 
 
Från Nha Trang åkte vi på guidad moppetur upp i bergen. 
 
Nånstans mellan ris- och sockerrörsodlingar på den Vietnamesiska landsbygden. 
 
Magiska landskap.
 
Dont text and drive. 
 
Det var det. Ett annorlunda men fint och färgstarkt land, rekommenderar verkligen en resa dit. Förvånansvärt nog är mitt resesug inte så stort just nu, njuter av att ha hemmasemester, och på tisdag kommer ju dessutom Niklas och Freddy hit! Nu ska jag ut och skotta snö från taket.
 
PUSS!